Brisk walking

60 tot 70% van de bevolking heeft tegenwoordig een zittende leefstijl, we zitten op het werk en school, thuis zitten we voor de tv en ’s nachts liggen we in bed. Onze hele maatschappij is er op gericht om ons lichamelijk zoveel mogelijk te ontzien, denk aan roltrappen, liften, machines die ons activiteiten uit handen nemen. Zelfs met een paar uur sporten in de week kan je de inactiviteit gedurende de (werk) dag niet tegengaan, althans niet fysiologisch.
Briskwalking is veilig en verantwoord bewegen voor iedereen, ongeacht leeftijd en conditie. Het is meer dan je ene voet voor de andere voet zetten, het is een krachtige manier van lopen waarbij de grote spiergroepen van de armen en benen in een herhalend, ritmisch patroon worden gebruikt. Hoewel Briskwalking een bewegingsvorm is met een lage intensiteit biedt het alle voordelen van fysiek intensieve sporten.
Door op deze zeer bewuste manier te gaan wandelen krijg je een hoop rendement aan gezondheidseffecten. Het aanzetten van jong tot oud om meer te gaan bewegen (minder te zitten) met een laagdrempelige start en onder goede, professionele begeleiding en ondersteuning van de Brisk Walking Trainer.
Briskwalking traint het lichaam maar wordt toch niet te zwaar belast en daarnaast houdt deze vorm van bewegen ons brein gezond. Bij deze plezierige vorm van bewegen in de buitenlucht worden conditie en spierkracht opgebouwd zonder het lichaam te forceren ook worden de cognitieve functies van het brein gestimuleerd.

– Bewegen, en dus ook Brisk Walking, is goed voor jong en oud

– Brisk Walking vermindert de kans op hart- en vaatziekten

– Door te Brisk Walken werk je direct aan je conditie en fitheid

– Aan het eind van de Brisk Walking doen we ook spierversterkende oefeningen

– Brisk Walking is stressverlagend en geeft je een goed gevoel

Op dit moment hebben we twee Brisk Walking avonden.

Op maandagavond van 19:30 tot 20:30 in Hoogeveen, parkeerplaats HZVV/VV Hoogeveen bij het Activum.

Op dinsdagavond van 19:30 tot 20:30 in Ruinen, bij ons training centrum Voor de Blanken 33 in Ruinen.

Maar je kunt altijd contact opnemen met ons. Meedoen is laagdrempelig en zeer leuk. Sociaal en gezond bezig zijn. We zien je graag op 1 van onze avonden.

Wat kost het ??

 

Losse les per avond – 6,-

10 avonden kaart – 55,-

Eerste proefles gratis – GRATIS